Safran ÇiçeÄŸi Kolonyaları

Kargolama Ödeme Paketleme

Ürünler

SAFRAN

Reklam

Saat

Basında Biz...

SABAH

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeÄŸinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi ülkemizde sadece Safranbolu'da yetiÅŸiyor. Safran kolonyasını üreten iÅŸletmeci Can KuÅŸ, gramı 5-6 euro arasında deÄŸiÅŸen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından 26 dönüm bir alanda yetiÅŸtirildiÄŸini söyledi. Yaptıkları araÅŸtırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine baÅŸladıklarını belirten KuÅŸ, "Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Åžimdilik sadece ilçemizde pazarlıyoruz" dedi.

HABER7.COM

Kolonyalar artık safran kokacak

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, tarihi ve turistik ilçemiz Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeÄŸinden kolonya üretildi.

Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan dünyada ise Ä°spanya, Fransa, Ä°talya ve Ä°ran'da da yetiÅŸtirilebilen safran bitkisinden üretilmeye baÅŸlanan kolonyanın satışı, ÅŸimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak. Safran kolonyasını üreten iÅŸletmeci Can KuÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyat olarak gramı 5-6 avro arasında deÄŸiÅŸen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Yaptıkları araÅŸtırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine baÅŸladıklarını, böylece üreticilere de destek saÄŸladıklarını ifade eden KuÅŸ, ÅŸunları anlattı:

"AraÅŸtırmalarımız sonucu safran çiçeÄŸinden kolonya üretmeye baÅŸladık. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetiÅŸiyor. Bunu deÄŸerlendirerek safranlı kolonya üzerine firma kurdum. Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Åžimdilik kolonyalarımızı, sadece ilçemizde pazarlıyoruz."

 SAFRAN KOLONYASI SAFRANBOLU'YU TEMSÄ°L EDÄ°YOR

Ağırlığının 100 katı sıvıyı sarıya boyayabilen dünyanın en pahalı bitkisi Safran'da yapılan kolonyalar cam ÅŸiÅŸelerde 30, 50, 100, 170 ve 200 miligram ve 70 derecede olarak satışa sunuluyor. Safranbolu'da tarihi çarşı bölgesinde faaliyet gösteren Safran çiçeÄŸi Kolonyaları Sahibi Can KuÅŸ, yaptığı açıklamada, Safranın kalitesinden dolayı kolonyalara ayrı bir ilginin duyulduÄŸunu söyledi. Özellikle bayramda ilginin daha çok olduÄŸunu anlatan KuÅŸ, ÅŸöyle dedi:"Ä°lçemizde özellikle bayramlarda misafirlerimiz ve ilçemizde gelen her turistimize kolonya ikramında bulunuyoruz. Biz daha önce kolonyaları baÅŸka illerden alıp satıyorduk. Sonra Safran'dan kolonya olabilirliÄŸini araÅŸtırdık ve incelemeler sonunda Safranlı kolonyayı icat ettik. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetiÅŸiyor. Bunu deÄŸerlendirerek Safranlı kolonya üzerine bir firma kurdum. 70 derece kolonyalarımı çeÅŸitli parfüm ve cam ÅŸiÅŸelerinde müÅŸterilerimize sunuluyor. Ä°lçemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin ilgisi çok, bir tane alıp gidiyorlar. Åžimdilik kolonyalarımızı sadece ilçemizde pazarlıyoruz. Lokumlarımızda olduÄŸu gibi kolonyalarımızda da kaliteden ödün vermemek için baÅŸka yerlerde satış yapmayacağız."

Özellikle bayramlarda kolonyaların yaygın olarak kullanıldığı anımsatan KuÅŸ, bu nedenle yaklaşık 2 ay öncesinden hazırlıklara baÅŸladıklarını ifade etti.

KuÅŸ, çeÅŸitli gramlardaki Safranlı kolonyaların fiyatlarının 2 liradan 15 liraya kadar deÄŸiÅŸtiÄŸini belirtti.

SAFRAN KOLONYASI TURÄ°STLE BULUÅžTU.

DÜNYANIN en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeÄŸinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi ülkemizde sadece Safranbolu'da yetiÅŸiyor. Safran kolonyasını üreten iÅŸletmeci Can KuÅŸ, gramı 5-6 euro arasında deÄŸiÅŸen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından 26 dönüm bir alanda yetiÅŸtirildiÄŸini söyledi. Yaptıkları araÅŸtırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine baÅŸladıklarını belirten KuÅŸ, "Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Åžimdilik sadece ilçemizde pazarlıyoruz" dedi.

Domuz gribine kolonyalı önlem

Karşıyakalı 30 yıllık kolonyacı Ali Cihan 'Domuz Gribine' ne karşı ilginç bir öneri sundu. Yılların kolonyacısı vatandaÅŸlara domuz gribinden korunmaları için yanlarında kolonya taşımalarını önerdi. Kolonyacı Ali Cihan, "Domuz gribine önlem kolonyayı eksik etmeyin" dedi.

Ä°zmir'in Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi 1748 sokakta babadan kalan mesleÄŸi sürdüren Ali Cihan "Gribin en çok bulaÅŸma ÅŸeklinden bir tanesi de eller yoluyla kiÅŸiden kiÅŸiye geçmesidir. Özellikle sürekli baÅŸkalarıyla tokalaÅŸanlarda bu risk daha da yüksektir. Domuz gribi de diÄŸer grip gibi sürekli tokalaÅŸanlar arasında riski arttırmaktadır. Kolonya ise içindeki alkol nedeniyle ellerin steril olmasını saÄŸlar. Ä°ÅŸyerlerinde herkesin masasının yanında bulunacak bir ÅŸiÅŸe kolonya domuz gribi riskinin azalmasına katkı koyacaktır. Her konuÄŸunuza kolonya ikram edin, hem o hem kendiniz gripten korunun" dedi.

NETHABER.COM

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeÄŸinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi ülkemizde sadece Safranbolu'da yetiÅŸiyor. Safran kolonyasını üreten iÅŸletmeci Can KuÅŸ, gramı 5-6 euro arasında deÄŸiÅŸen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından 26 dönüm bir alanda yetiÅŸtirildiÄŸini söyledi. Yaptıkları araÅŸtırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine baÅŸladıklarını belirten KuÅŸ, "Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Åžimdilik sadece ilçemizde pazarlıyoruz" dedi.

 TURÄ°ZMÄ°N SESÄ°

Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan dünyada ise Ä°spanya, Fransa, Ä°talya ve Ä°ran'da da yetiÅŸtirilebilen safran bitkisinden üretilmeye baÅŸlanan kolonyanın satışı, ÅŸimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak. Safran kolonyasını üreten iÅŸletmeci Can KuÅŸ, fiyat olarak gramı 5-6 avro arasında deÄŸiÅŸen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Yaptıkları araÅŸtırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine baÅŸladıklarını, böylece üreticilere de destek saÄŸladıklarını ifade eden KuÅŸ, ÅŸunları anlattı:

"AraÅŸtırmalarımız sonucu safran çiçeÄŸinden kolonya üretmeye baÅŸladık. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetiÅŸiyor. Bunu deÄŸerlendirerek safranlı kolonya üzerine firma kurdum. Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Åžimdilik kolonyalarımızı, sadece ilçemizde pazarlıyoruz."

KIBRIS GAZETESÄ°

Safran Kolonyası

Dünyanın en pahalı baharatı ve kendi aÄŸrılığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarı renge boyayan, tarihi ve turistik ilçemiz Safranbolu'ya da adını veren safran çiçeÄŸinden kolonya üretildi. Özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan, ülkemizde Safranbolu ilçemizle sınırlı olan dünyada ise Ä°spanya, Fransa, Ä°talya ve Ä°ran'da da yetiÅŸtirilebilen safran bitkisinden üretilmeye baÅŸlanan kolonyanın satışı, ÅŸimdilik Safranbolu ile sınırlı olacak. Safran kolonyasını üreten iÅŸletmeci Can KuÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyat olarak gramı 5-6 avro arasında deÄŸiÅŸen safran bitkisinin, ilçede 30 çiftçi tarafından sadece 26 dönüm bir alanda yetiÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Yaptıkları araÅŸtırmalar sonrası safrandan kolonya üretimine baÅŸladıklarını, böylece üreticilere de destek saÄŸladıklarını ifade eden KuÅŸ, ÅŸunları anlattı:

"AraÅŸtırmalarımız sonucu safran çiçeÄŸinden kolonya üretmeye baÅŸladık. Safran dünyanın en pahalı bitkisi ve ilçemizde yetiÅŸiyor. Bunu deÄŸerlendirerek safranlı kolonya üzerine firma kurdum. Ürünlerimiz, özellikle Safranbolu'ya gelen yerli yabancı turistleri ilgisini çekiyor. Åžimdilik kolonyalarımızı, sadece ilçemizde pazarlıyoruz."

Türkiye'nin en kuzeyinde safran heyecanı

 Dünyanın en pahalı bitkisi olan ve ender alanlarda yetiÅŸen safranın, Türkiye'nin en kuzey noktası Sinop'un Ä°nceburun mevkisinde doÄŸal ortamda bol miktarda yetiÅŸtiÄŸi ortaya çıktı.

Sinoplu çevreciler tarafından tesadüfen bulunan safran yataklarının bölge ekonomisine büyük katkı saÄŸlayacabileceÄŸi iler sürülüyor.

Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı olan ve bir gramı 5 ile 6 avro, kilosu da 5-6 bin avro'ya alıcı bulan safran bitkisinin inceburun mevkisinde kendi halinde yabani olarak yetiÅŸtiÄŸini duyurmak isteyen Sinop Çevre platformu üyeleri, alanın incelemeye alınmasını istedi.

Kendi ağırlığının 100 bin katı suyu sarı renge boyayabilme özelliÄŸine sahip, baharat, boya, ilaç, kozmetik baÅŸta olmak üzere birçok sektörde kullanılan safranın bölgedeki varlığına dikkat çekmek istediklerini belirten Sinop Çevre Platformu Yürütme Kurulu üyesi metin Gürbüz, safran bitkisinin deÄŸerlendirildiÄŸinde ve kültür yetiÅŸtiriciliÄŸinin yapıldığında bölgeye ekonomik olarak büyük katkısı saÄŸlayabileceÄŸini söyledi. Metin Gürbüz, "Ülkemizde sadece Safranbolu Davut Obası Köyü'nde dar bir alanda yetiÅŸtiriciliÄŸi yapılan safran bitkisi öenmli bir ilaç, baharat, kozmetik ve kimyasal boya bitkisidir.

Safranbolu'yu marka haline getiren ve ekonomik deÄŸeri olan safranın Ä°nce Burun'da yetiÅŸmesi, safran bitkisinin kültür yetiÅŸtiriciliÄŸi olarak ilimizde de yetiÅŸtirileceÄŸinin bir göstergesidir. Biz bu bölgede endemik türleri araÅŸtırırken tesadüfen safran bitkisine rastladık. Bu da floranın doÄŸal yaÅŸamının ne kadar zengin olduÄŸunu gösteriyor. Burada ki floranın doÄŸal yaÅŸam alanı yok olmasını istemiyoruz" dedi. Sinop eski milletvekili Özer Gürbüz ise, safran bitkisinin Sinop'un markalaÅŸmasında önemli bir katkı saÄŸlayacağını söyledi. Gürbüz, "Åžu anda Türkiye'nin en kuzey noktasındayız. Sinoplular olarak heyecanlıyız. Her yerde bu bitkiye rastlamak mümkün deÄŸil" diye konuÅŸtu.


Ana sayfaAna sayfa

Sepet  

(boÅŸ)

En çok satilanlar